1 Ara 2008

klişe 2

Cuma günü klişe konusuna başlamışken, yaşanan işten çıkarmalar ve yerlerde sürünen moraller yüzünden yazmaya takatim kalmamıştı. Haftasonu Ekonomi Bakanı ile temaslarda bulundum, işler yoluna girecek, Marx'ın yeni albümü Kapital'in satışları patlayacakmış (bu arada çalışma arkadaşımın belirttiği gibi bu da bir ekonomi haberi klişesidir. Kapitalin satışları 1000'den 1500'e çıksa, yani bir öğrenci teşkilatı Kapital alsa, "Ekonomi bozuldu, Kapital'in satışları patladı" başlıklı bir haber patlar)...
Yönetmen klişeleri bölüm 2:
"Tom Cruise, George Clooney'i (filmin yıldızı artık kimse) hiç böyle bir rolde izlememiştiniz."
Aynı giriş: "...'le çekimler çok eğlenceli geçti, Allah sizi inandırsın," (aslında sette herkes birbirini öldürmenin eşiğindedir, her filmde öyledir, setten haberler çoktan sızmış, hatta birileri çekimleri bırakmıştır).
Ah bu benim gözdem: Genç bir yönetmen James Bond, Cehennem Silahı gibi gişe canavarı ve kalıpları belli bir serinin yeni kiralık yönetmeni olur ve kesinlikle şöyle der: "Başta kabul edip, etmemek konusunda şüphelerim vardı. Ama yapımcılar beni ikna etti. Kendi imzamı atmama izin verdiler, çok farklı bir bilmemne izleyeceksiniz," (içimden hep hadi canım oradan geçer, film öncekilerin karbon kopyasıdır).

Hiç yorum yok: